NVM Zeeland: Zekerheid door Deskundigheid

NVM Zeeland: Zekerheid door Deskundigheid

Misschien heeft u onze laatste advertentie wel gezien in de huis-aan-huis bladen. ‘Zekerheid  door Deskundigheid’, wat betekent dat eigenlijk?

 

Zekerheid door Deskundigheid

Met een NVM makelaar weet je zeker dat je goed zit! Je hebt namelijk altijd de zekerheid van een deskundige makelaar. Als een makelaar NVM lid is, moet hij of zij een gecertificeerd makelaar/taxateur zijn. De eerste zekerheid.

Daarnaast wordt een NVM makelaar niet alleen jaarlijks bijgeschoold voor de certificering als makelaar/taxateur, hij moet ook zich verder verbreden door permanente educatie. Een eis van de NVM. Dat is zekerheid nummer twee. De makelaar loopt niet achter, maar wordt altijd ‘up to date’ gehouden!

Een derde zekerheid is dat alleen een NVM makelaar de beschikking heeft over een database met woningtransacties die terug gaat tot maar liefst 1978. Hierdoor heeft de makelaar een schat aan marktinformatie en weet je zeker dat je het beste advies krijgt.

Verder moet de NVM makelaar zich onderwerpen aan een tuchtcommissie. Heeft u een klacht? Dan kunt u bij deze commissie terecht. Als blijkt dat de makelaar zich inderdaad niet aan de regels heeft gehouden, kan hij een boete krijgen of zelfs geschorst worden.

Naast deze zaken zijn er nog veel meer redenen om voor een NVM makelaar te kiezen. Het verkopen of het kopen van een woning is niet iets wat je vaak doet. Maak daarom gebruik van de deskundige begeleiding van een NVM Makelaar!

Op zoek naar een NVM makelaar in Zeeland? Hier is een handig overzicht van NVM Makelaars per regio!

NVB: fors herstel verkoop nieuwbouw

De verkoop van nieuwbouwwoningen trekt flink aan. Sinds 2008 zijn er niet meer zoveel nieuwbouwwoningen verkocht als in het laatste kwartaal van vorig jaar, meldt de branchevereniging voor bouwers en projectontwikkelaars NVB.

In de laatste drie maanden van 2014 werden er bijna 80 procent meer nieuwbouwwoningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. In totaal ging het om 7582 woningen.

Deels was dit te danken aan de verruimde vrijstelling van de schenkbelasting die eind vorig jaar afliep. Maar ook zonder dit effect was er sprake van een fors herstel.

De NVB verwacht dat het herstel dit jaar doorzet, al is dat niet helemaal zeker. Maar volgens NVB-directeur Nico Rietdijk is dit herstel nog heel fragiel. Wanneer de hypotheekrente weer eens gaat stijgen en de leeneisen verder worden aangescherpt zal dat volgens hem een nadelig effect op de woningmarkt hebben.

De NVB verwacht dat er dit jaar tussen de 28.000 en 30.000 nieuwe woningen worden verkocht.

Kamp wil leegstand winkels aanpakken

Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil de leegstand onder winkels aanpakken. Dat kan door het totale winkeloppervlak in Nederland fors in te krimpen, zegt hij dinsdag bij BNR.

Op dit moment staat 8 procent van de winkels in Nederland leeg. Dat komt vooral door de opkomst van webwinkels. Leegstand kan snel leiden tot verloedering in binnensteden en een gevoel van onveiligheid voor de mensen die er wonen.

“Er zullen zeker meters uit de markt gehaald moeten worden, dat is absoluut noodzakelijk. Als je weet dat er op dit moment 8 procent leegstand is en dat er een derde overcapaciteit is, dan is het ergens tussen die 8 en 33 procent in”, aldus Kamp bij BNR.

Kamp maakte vorige week afspraken met de detailhandel om winkelstraten aantrekkelijker te maken. Zo wil hij het voor ondernemers makkelijker maken om hun winkel te combineren met horeca. De prijzen van huurpanden moeten niet langer worden gebaseerd op historische prijzen maar op wat gangbaar is op de vastgoedmarkt.

Grootste stijging consumptie in vier jaar

Consumenten hebben in januari 1,8 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in januari 2014. Dit is de grootste stijging in vier jaar tijd, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Consumenten gaven vooral meer uit (4,6 procent) aan duurzame goederen zoals elektronische apparaten, woninginrichting en auto’s. Vorig jaar januari kochten ze relatief weinig auto’s, wat samenviel met het aflopen van belastingvoordelen op auto’s per 1 januari 2014.

De bestedingen aan overige goederen, waaronder gas, waren 3,7 procent hoger. Consumenten verstookten meer gas omdat het in januari kouder was dan in januari 2014. Aan voedings- en genotmiddelen gaven consumenten 1,3 procent meer uit dan een jaar eerder.

Ten slotte gaven ze 0,5 procent meer uit aan diensten, zoals het betalen van de huur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en kosten voor telefoon en verzekeringen. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit, aldus het statistiekbureau.